Coraline

Jag var nyss på bio och såg en3D film som heter coraline med min yngsta syster yasmin.
Jag trodde den skulle vara rolig att kolla på som till exempel bolt eller ice age men tydligen så hade han i kassan rätt hehe den är faktiskt läskig för att vara gjord till barn :S:P
Men förutom det så var den faktiskt helt okej hehe

28/6 - Irakisk kulturdag

Det var Irakisk kulturdag igår i folkets park fick vi reda på i förrigår, så vi bestämde oss för att gå dit och se vad det skulle vara där för vi tyckte det började bli tråkigt att åka in till stan och kolla på kläder hela tiden..
Och det var faktiskt tur att vi gjorde det,för det var endå kul att vara där. Till exempel så var det 4 gubbar som stog och snackade om olika saker som att försöka hålla fred i irak och så vidare. och sedan sjöng dom en låt om att man inte ska slåss eller kriga osv, vilket vi tyckte va grymt roligt, även om det var väldigt folktomt för att vara en Irakisk dag.
Sedan så kom en iransk rappare som heter behrang som mäniskor som kämpat sig från deras hemland ända fram till Sverige för att sedan lära sig språket och anpassa sig och starta helt från början i ett nytt land.
Jag tycker verkligen om hans texter för han sjunger inte om sådär mobbade saker som alla andra gör utan han berätta sin historia och vääldigt många invandrares verklighet.
Sedan blev vi hungriga så vi stack och åt falafel lite utan för folkets park, och sedan när vi hade kommit tillbaka igen så var det fuullpackat med folk i parken, att man knappt kunde hitta någonstans att sitta, folk hade börjat dansa och det var ett band som spelade arabiska trummor dvs stämningen var mkt bättre än innan.
När vi satt där så kom en dansös och dansade, sedan var det irakiskt  "folkdans" som vissa kallar för chobi och andra för dabka. hehe och så var det irakiska låtar som jag inte kunde sjunga till haha förutom två eller tre stycken (hehe vilket är skämmigt för att vara en irakier men endå :P)
En utav dom låtarna som bandet sjöng handlade om att domsjöng om en tjej som heter nora hehe så jag kände man riktigt speciell hahaha (även om det egentligen inte var menat till mig för själva låten går till så)
Dessutom så flippade jag och yasmin riiiiiiiiiiktiiiiigt mycket under både den låten och ett par andra grejer hehehe
Så de var verkligen jätte roligt, så när det var dags för oss att åka hem så ville vi egentligen stanna, men för att inte komma hem sent så var vi tvugna att dra :(
Jag tycker dom vore ha fler sådana dagar, men att dom inte borde börja vid tre tiden utan kanske låta det starta vid ungefär klockan 5 för att folk ska hinna komma dit i tid (även om araber över huvudtaget är kända för att vara kassa på tid hehe men endå)
[bilder kanske kommer senare XP ]

Michael Jackson - Kändare än någonsin

För bara några dagar sen så var michael jackson en man som bara var en "före detta kändis" till dom flesta när man pratade om honom, men nu när han väl är död så är han överallt i medierna som på tv, tidningarna, på nätet i radion. Och jag har märkt att han nästan är mer känd nu än vad han var under den just den tiden så han var mest känd under sitt liv.
För man hör att alla snackar om honom och hans låtar, och vilken låt som "var/är" deras favorit.
Jag tycker det är lite konstigt, för varför tycker man om en artist mycket mer när han är död mer än vad man gjorde när han var levande.

Jag menar det är ju exakt samma låtar, det är inte som att dom förändras eller låter annorlunda nu när han är död, eller?
När jag skriver detta så syftar jag inte på dom som alltid har tyckt om honom så klart, jag syftar på dom som precis börjat tycka om honom. Och jag menar inte detta som en dålig sak, för det är vel klart att det är kul att folk lyssnar mer på någon som man kanske inte lade så mkt märke till innan =)
Jag tror det beror mycket på att medierna skriver om honom och att det är därför folk lyssnar mer på honom nu, för o av sett om man tror det eller ej så blir man påverkad av medierna vare sig det är mer eller mindre.

Michael jackson är död!


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5432546.ab



jag kan bara inte fatta att the king of pop är död det är det ända ja kan säga just nu....

Den låten jag la upp på min blogg som sjöngs av michael jackson kanske inte är en utav dom kändaste han har gjort som till exempel som bille jean, eller thriller, men det var den jag tyckte om mest av alla hans låtar, för den betyder väldigt mycket för mig eftersom den påminer mig om så många roliga minnen jag hade när jag var yngre, det är synd att han inte finns längre och inte kunna göra fler sådana låtar som man kommer minnas livet ut...


Vila i frid Michael (L)

Fan ta denna veckaan!

Ända sen min kusin kom hit till oss har jag knappt haft något privatliv. jag är med dom typ 24/7 för att jag inte ska vara oförskämd  och för att ingen utav mina systrar verkar bry si överhuvudtaget.

Idag har ja verkligen damp för att idag åkte pappa till göteborg och mamma är fortfarande i Irak och sarah var i karnevalen och sedan till balen och shad FRÅN INGENSTANS "hade prov".
De känns som att allting ligger på mig ingen annan bryr sig förutom ja och pappa de känns verkligen som att allting ligger på oss två!
Mina systrar har toootaaalt skitit i allting känns det som och OM dom råkar diska en tallrik eller sitta vid mina kusiner i 5 minuter då är det VÄRSTA GREJJER dom har gjort och guuuuuud om dom har gjort det så betyder det att dom har käämpaat hela jäkla dagen! Eller så bara säger dom att dom inte bryr si och skiter i det heeelt och hållet. dom fattar inte vad oförskämt beteende betyder! För att än så länge har ja inte sätt att någon bryr sig förutom jag och pappa
Sorry om detta e svårt att läsa men de e exakt så jag känner om ni tycker det är annorlunda så BEVISA DET!! kom fan inte o böla om att du har diskat en facking tallrik och sedan saja att du har kämpat hela daen för det för helvetee!!! :@
Ja vill bara att mamma kommer hem och att dom åker så jag kan ta de lugnt för ja orkar verkligen inte mer me detta bajseet :´(
jag vill faktiskt också att mulle ska hem för att de e alltid han ja brukar snacka med när sådana saker händer :(

 faaan asså var e alla när man behöver dooom, blääääh jag vill bara att åtminstånde denna veckan ska ta sluuuuut och ja vill den ska göra de nu nu nuuuuuuuuuu!!! asså seriöst jag ränkar bokstavlien dagarna även om det bara är 3 dagar kvar så känns det som att de e tre månader kvar tills allting

Lördagen den 6:e juni

Idag var det yasmins studentfest som var stressig från början men som sedan blev kul.
För först så va alla lite blyga och så de va inte många som hade kommit så det blev lite tomt.
Men sedan i slutet så blev de öööverkul för vi släppte loss reäääält. Vi hoppade och skrek och typ hehe halv dumma oss till låtarna som kom upp.

Sedan vid klockan halv 10 typ så ringde min pappa mig och sa att jag måste komma hem för att våra kusiner hade kommit fram. Och då trodde jag att mina syskon va där men dom va tydligen inte de...

Dagen efter så hade rusul också studentfest som jag sa innan men min pappa lät mig inte gå tid bara för kusinerna var här :( ja hoppas verkligen inte hon blev sur på mig för jag känner mig skittaskig för det, men jag hade inget val om pappa säger nått så är det det som gäller och alla som är som mig vet det :(

Idag snackade jag me mulle för sista gången på länge i telefon för att idag kommer han åka till kusdistan, hans plan åkte klockan 8. Och det känns redan skummt att inte ha han här, att inte kunna ringa honom ellr nått när någonting händer :S
De kommer va konstigt utan han.

torsdag 5/6- Fredag 6/6

På torsdag fick vi reda på att våra kusiner ska komma från tyskland (även om dom vet att min mamma inte är här)
Dom skulle komma på lördag som gör att vi måste vara där när dom kommer fram och vara med dom under hela tiden dom är här.

Det som vi trodde just då var att dom bara skulle stanna i en eller två dagar för att sedan åka vidare till min kusins mans bror för att hälsa på honom i ungefär ett par veckor och sedan komma hit och vila en dag och därefter åka tillbaka till tyskland igen.

Så jag mina syskon och min faster (som kom för att hjälpa till) städade hela fredagen och förberedde till att min kusin, hennes man, hennes pappa och deras barn skulle komma på fredagen. så att när dom är här på lörda så slipper vi få panik över allting.

På¨fredag kväll så sa min pappa att dom skulle komma på lördag morgon så jag fick inte gå till varken yasmins eller rusuls studentfest. Men seedan så sa dom SOM TUR att dom kommer komma på kvällen och inte på moronen så ja åtminstånde fick gå på en utav doms fest...

03-06-2009

Jag kan vel börja med det datumet eftersom det var där det börja hända saker typ och det var då det började bli lite stressigt.
Dagen innan så hade jag åkt till danmark för att söka jobb med en kompis, och när jag var där fick jag en jobb intervjuv som skulle vara den 3 juni vilket är denna dagen jag ska snacka om nu, och så sedan månader tillbaka så hade yasmin berättat för mig att just den dagen är det hennes student som jag självklart måste till.
Så det jag fick göra var att först åka till danmark på morgonen och gå på interjuvn och söka till mer jobb, och sedan i eftermiddagen skulle jag åka tillbaka till malmö för att vara på hennes utspark.
Vilket jag mirakulöst som tur hann med till.

 Alla såg så gulliga ut när dom hade utsparken så de va roligt att kolla på.
Efter det fick alla som tog studenten deras föräldrar nära och kära gå till drottningstorget för att hoppa på bilarna och flaken för att sedan åka runt i stan och skrika häcken av sig.

Det var planerat att yasmin jag och en annan tjej som heter denise och yasmins kusin skulle åka med i cabben som hon hyrde till stundenten men sedan så hittade vi inte hennes kusin när vi var där för hon skulle tydligen köra runt med yasmins föräldrar så då fick en annan av yasmins kompisar också hacka på i framsätet.
När vi åkte runt och skrek o sådant så var det riktigt riktigt kul för det kändes som att jag tog studenten om igen men denna gången med yasmin det var riktigt kul.

Efter det åkte vi hem till yasmin för att vara lite med hennes släktingar och sådant.
När dom hade grattat henne och sådär så åkte vi till en reasturang som ligger i värnhem där vi mötte sarah och rusul och deras gäng för att äta och planera inför kvällen. Men vi kom lite försent så de blev inte så mycket prat med dom andra för att en liten stund efter att vi kom så skulle dom gå. Men det var endå trevligt när vi va där vi fotade o sont hehe så vi brydde oss inte så mycket om det :P

Efter resturangen stack vi hem till yasmin igen för att förbereda oss inför efterfesten som vi skulle till för att hennes kusiner som egentligen skulle komma inte kom. Så vi satt o prata åt lite tårta som hennes mamma hade bakat som btw var övergod och bytte om sen stack vi hem till m9ig för att jag skulle lämna av mina grejjer och ta med mi´g smink så ja inte skulle dit o se ut som en idiot, efter det stack vi till mobilia för att hemta upp sarah som skulle med oss och efter det begav vi oss till festen!

I festen från början var det rätt så lugnt för att ingen dansa alla bara typ satt och snacka o sådär, men sen efter typ någon timme så ville sarah upp och dansa så jag hängde med henne och på samma gång försöka dra med yasmin och hennes kusin upp så dom också kan släppa loss men jag lyckades inte så bra med det för dom hellre ville fortsätta snacka.

Så jag och sarah gick och dansade och sen efteråt hackade yasmin och hennes kusin på. När vi väl va inne i dansgolvet allihoppa så såg vi azhin hehe och hon var totaaalt packad så de inte var sant hehe hon vinglade, och kramade alla och skrattade hela tiden, vilket var kul enda tills hon tappade balansen nästan hela tiden. jag tycker synd om yasmin och hennes kusin för de var dom som fick ta hand om henne hela tiden.

Först sa jag till dom att ta ut henne och låta henne dricka mycket vatten för det är då alkoholen släpper som snabbast men ingen verkade lyssna på mig så jag sa till dom att det kanske e bättre att azhins kusin tog hand om henne för hennes kusin vet antagligen vad hon har druckit och vart hon bor o sont och för jag trodde de va hennes tjejkusin och inte hennes killkusin som va me henne och jag trodde inte att hennes kusin också drack. Men ja fick inte reda på allt det förens i yasmins studentfest i helgen (vilket jag också kommer skriva om senare)

En stund efter att dom fick ta hand om henne så ville yasmin och hennes kusin hem och eftersom hennes kusin skulle köra alla hem så skulle vi också hem vi den tiden (vilket var unefär vid 1)
Men både jag och sarah ville stanna så jag ringde min pappa och frågade han om han kunde komma vid 2 tiden och hämta oss istället, och det kunde han också så vi stanna där lite till och yasmin och hennes kusin åkte hem.

När dom hade gått så fortsatte jag och sarah att dansa och sådär både me varandra och me ett par andra heheeh sen när det var typ kvart i två så gick vi för att möta min pappa för att åka hem.

Så den dagen var faktiskt lyckad för mig och jag hoppas att alla andra också hade lika kul och så måste jag gratta yasmin, sarah och rusul till deras student och hoppas på att dom hade det så roligt som möjligt och inte ångra något utav den dagen

Long time no seen

Det känns verkligen som att det var jätte länge sen ja skrev i bloggen och man märker det lite genom den komentaren jag fick i mitt förra inlägg från "anonym" ah jag lever ? :S :)
Jag har verkligen haft mycket att göra nu i veckan speciellt nu när min mamma inte är här jag kommer skriva ett par inlägg snart när jag har tid om vad som har hänt under den sista tiden då jag inte har skrivit i bloggen och lägga in bilder så for5t jag får dom och har tid

Mulle i malmö

Igår var jag med mulle. Han hade kommit till malmö för att hälsa på sin kusin innan han åkte till kurdistan och då var de lika bra att jag och han också var  lite nu när han kommer vara borta så länge.
De kommer säkert va kul att träffa sina kusiner och släktingar som man inte har träffat på länge så jag hoppas han har roligt där.
Det var faktiskt länge sen jag såg honom, jag tror att jag sist såg han när han kom till göteborg faktiskt jag e inte säker, men ja tror det.
Det var iaf kul och se han igen o flippa och få the 411 om vad han har gjort på sistånde o så heheh :P

RSS 2.0